Mountainbiken

In opdracht van het Sallands Bureau voor Toerisme en in samenwerking met de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte heeft IJssellandschap gewerkt aan de realisatie van ruim 200 km mountainbikeroute in Salland, waarvan veel km over de landgoederen van IJssellandschap. Vier routes zijn aangelegd en met elkaar verbonden zoals rondom het Wechelerveld bij Deventer (langste single track van Nederland) vanwaar de route verder loopt over Spijkvoorde, Landgoed de Bannink, de Kiekenbelt, de Oostermaet en de Zandbelt. Ook zijn er verbindingsroutes aangelegd met omliggende gebieden zoals de Sallandse Heuvelrug.

Vrijwilligers van wielervereniging De Zwaluwen uit Deventer houden zich bezig met het onderhoud van de tracks.

Het project mountainbiken in Salland is uitgevoerd door IJssellandschap in opdracht van het Sallands Bureau voor Toerisme en is mogelijk geworden dankzij bijdragen van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte, de provincie Overijssel en Leader Salland en de inzet en enthousiasme van de vrijwilligers (De Zwaluwen).

Zie voor alle informatie, het downloaden van de routes en evenementen:  www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/buitensport/Mountainbike/

Ook het routenetwerk ondersteunen wat betreft verbetering en uitbreiding? Vanaf 2018 kan je een vignet kopen bij de rijwielhandelaren rondom Deventer! Voor maar € 7,50 per jaar, steun je het onderhoud en de vrijwilligers!!

 

 

Nieuwsbrief