In het huis van… IJssellandschap


In het huis van…

 
In 1267 schonken Dirk en Margaretha de Munter hun boerderijtje in de ommelanden van Deventer aan het heilige gasthuis in Deventer. In ruil voor zorg voor de rest van hun leven. Hiermee hadden zij hun kostje was gekocht. Bijna 750 jaar later waarin velen na hen hetzelfde deden beheert IJssellandschap al deze ooit geschonken bezittingen. grotendeels liggend op mooie landgoederen. Met landhuizen, monumentale boerderijen of bijzondere woningen.
In 2014 hebben IJssellandschap en “En Progresse” besloten een aantal van deze unieke bezittingen recreatief te gaan verhuren. om te zijn, te wandelen, te fietsen, te luisteren of te vertellen. De opbrengsten van deze verhuur worden gebruikt voor het onderhoud en beheer van de huizen en de landgoederen. een duurzaam verblijf dus. In ruil wordt goed voor je gezorgd. Iedereen die “In het huis van …. verblijft heeft dus voor even, net als Dirk en Margaretha de Munter, zijn kostje gekocht!
De toewijding waar vanuit IJssellandschap werkt is ook “In het huis van …” terug te vinden. “In het huis van …” verwijst naar een eerdere bewoner van de plek en neemt de gasten mee de geschiedenis in. Wie hebben een belangrijke rol gespeeld in het verleden en welke rol was dat. In de inrichting van de huizen is het verleden ook terug te vinden. De inrichting van de huizen komt waar mogelijk uit de jaren ’50 en ’60. Dit laat onze gasten terug denken aan vroeger, terug het verleden in. Oude boeken, geschiedenisboeken, een pick-up met LP’s en een sjoelbak versterken dit gevoel.
“In het huis van …” biedt onze gasten ook de mogelijkheid bijzondere arrangementen te kiezen. Prins Franken, onze verhalenverteller die de sagen en legende uit Salland laat herleven bij een knapperend buitenvuur, Andrea en Rob die heerlijk voor jullie koken, een mountainbiketocht onder deskundige leiding van Bram over de prachtige routes door het IJssellandschap, een excursie over onze landgoederen.
Andrea en Rob van En Progresse ontvangen hun gasten persoonlijk. Zij kennen de streek en de landgoederen van IJssellandschap als geen ander. Hiermee wordt een bezoek aan “In het huis van …” een unieke en op maat gemaakte beleving van Deventer en haar Sallandse ommelanden.