IJssellandschap en Stadsbrouwerij Davo presenteren: De Kostkoper

Speciaal voor het 750-jarige bestaan van IJssellandschap heeft Deventer Stadsbrouwerij DAVO een heerlijk natuurlijk jubileumbier gebrouwen: De Kostkoper.
De Kostkoper is een erg lekker en stevig blond bier van 7,5 % met natuurlijke ingrediënten gerijpt op IJssellandschap- eikenhout. Met de smaak van het bos, kopte De Stentor al. Het bier is vanaf nu in het proeflokaal van Davo op de tap te verkrijgen. Ook wordt het bier in flessen van 750 ml verkocht. De opbrengst hiervan komt ten goede aan ons fonds voor bijzondere groene projecten.

De oorsprong van IJssellandschap is te vinden in de geschiedenis van de Gasthuizen in Deventer. Het oudste contract dateert van 1267. Vroeger was er geen pensioen of verpleeghuis. Wel waren er vanaf de middeleeuwen gasthuizen die o.a. zieken, zwakzinnigen en andere behoeftigen opvingen. Ook kon men een plek in een gasthuis kopen om zich te laten verzorgen op de oude dag. Dat kon met geld en in natura zoals grond en huizen. Mensen die dat deden ‘kochten hun kostje’ en werden dus Kostkopers genoemd. Gronden en gebouwen van toen zijn ondergebracht in het IJssellandschap van nu.

De samenwerking met Davo is een vervolg op de samenwerking tijdens de oprichting van de stadsbrouwerij: de bar en een aantal tafels binnen het proeflokaal zijn gemaakt met IJsselhout geschonken (wat dan wel weer leuk is bij een bierbrouwer) door IJssellandschap.

Nieuwsbrief