zo 13 mei Fietsexcursie Rijkdom en Verval

Fietsen langs de landgoederen van IJssellandschap (ca. 22 km)

Bij deze fietsexcursie onder leiding van enthousiaste IJssellandschap gidsen, gaan we terug in de tijd en ontdekken we aan de hand van de verhalen van de voormalige bewoners de rijkdom en het verval van twee landgoederen: Landgoed Nieuw Rande /(Diepenveen) en Landgoed de Haere (Olst). U komt van alles te weten over het verleden en het heden van deze mooie plekken zo dicht bij Deventer.
De excursie start op een bijzondere locatie, de oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg in Deventer. Vanaf deze begraafplaats, waar het verleden van de bewoners start,  fietsen we door lommerijk landschap naar Nieuw Rande waar een tussenstop met koffie/thee gepland staat. Daar komt u van alles te weten over de rijkdom van het landschap en van de bewoners van het landgoed en ziet u dat elementen van deze geschiedenis nog volop aanwezig zijn. Want Nieuw Rande mag dan nog volop schitteren, maar waar zijn eigenlijk Smets Rande en Oud Rande gebleven? En KeizersRande, wat is dat eigenlijk?

We vervolgen onze fietstocht richting landgoed de Haere. Wanneer is de havezate gebouwd, en door wie? En hoe zit het met het verval na het vertrek van de laatste adellijke bewoners en wie is nu de eigenaar van dit mooie landgoed? We bekijken het prachtige park. Ook bent u daarna volop in de gelegenheid nog even van het landgoed te genieten om vervolgens zelfstandig eventueel weer terug te keren naar de plek van vertrek.

Wanneer:
Zondag 13 mei
Zondag 23 september
Hoe:
Per Fiets (zelf meenemen)
Start:
13:00 uur bij de Oude Begraafplaats Diepenveenseweg 1 in Deventer (achter het station Deventer ter hoogte van oude postkantoor).
Duur:
3 uur
Kosten:
7,50 euro per persoon (inclusief koffie/thee)
Aanmelden:
info@ijssellandschap.nl ov.v. naam, aantal personen en telefoonnummer.

Nieuwsbrief