De Vrijwilliger (2): Albert Tiebot

(foto titus Reith, vrijwilliger)

Vrijwilligers worden binnen IJssellandschap uiteraard zeer gewaardeerd! Samen maken we het IJssellandschap nog mooier en boeiender en dankzij onze vrijwilligers worden er mooie projecten uitgevoerd ten behoeve van onze omgeving en de stichting. Vele handen maken licht werk.

Albert: “Op een koude winterdag een kleine wereld en wij knotten de wilgen voor het behoud. Gezond en tegelijk mooi en gezellig werk, toch!?
Ik ben nu 5 jaar vrijwilliger bij IJssellandschap en leer anders te kijken naar het landschap. Ik vind het mooi en ben dankbaar wat terug kunnen doen voor het behoud ervan. De dinsdag “groene” groep is een gezellige groep met mensen met verschillende achtergronden. We delen kennis over natuur en de omgeving, leren bij en tijdens het wekelijkse rondje “koffiepraat”, komt er altijd weer iets interessants voorbij. Ik geniet van de stilte, het uitzicht op bijvoorbeeld de oudste boerderij of klooster Sion. Ik plant een haag en mijmer over het verleden en het heden: grond en goed ooit in ruil voor een oude-dagsvoorziening; Het Kostkoperschap. Wie weet komt er na 750 jaar een nieuwe “Heerlijkheid”?
Er zijn diverse groepen enthousiastelingen zoals; de natuurwerkers/groenploeg, gastvrouwen/-heren voor het begeleiden van de excursies, verhalenvertellers, archiefvrijwilligers etc. Regelmatig zijn we op zoek naar vrijwilligers voor een van de bestaande groepen of voor nieuwe functies. Momenteel zijn wij onder andere op zoek naar project-vrijwilligers die zich willen inzetten rondom de festiviteiten in 2017 wanneer IJssellandschap 750 jaar bestaat. Dit kan op allerlei gebied zoals het op pad gaan met schoolkinderen, verhalen vertellen, gastheren- en vrouwen, hand en spandiensten verrichten rondom activiteiten, teksten schrijven, etc…. . Binnenkort hierover meer informatie op deze site maar als je interesse hebt om bij de festiviteiten betrokken te worden dan ook altijd welkom om te mailen of bellen.   Zie de beschrijving van alle huidige vrijwilligersfuncties en -vacatures hieronder.

Indien je interesse hebt in een functie als vrijwilliger bij IJssellandschap neem dan bij voorkeur telefonisch contact op 0570-635955. Ook kan je het inschrijfformulier invullen of reageren per mail via j.nieboer@ijssellandschap.nl

Nieuwsbrief