23 juli Klaterklanken op landgoed De Haere

Openluchtfestival Klaterklanken is niet meer weg te denken uit het Nederlandse muziekleven. Zondag 23 juli 2023 is het reizende klassieke muziekfestival voor de derde maal te gast op Landgoed de Haere in Olst. Er zijn nog kaartjes voor dit fijne festival:  zie www.klaterklanken.nl

Muziek dichtbij mens en natuur
“De musici spelen in de natuur én met de natuur”, zegt artistiek leider Idske Bakker.
“Er zijn geen podia, het publiek zit dichtbij. De concerten zijn kort en toegankelijk en vinden plaats rondom prachtige landgoederen en kastelen. Klassieke muziek vormt de basis van waaruit wegen worden bewandeld richting hedendaagse muziek en improvisatie.”
De musici behoren veelal tot de grootste toptalenten die ons land rijk is. Lees meer in het toegevoegde persbericht. De toegevoegde afbeeldingen kunt u vrij gebruiken.

Concertwandelingen
De concertwandelingen vormen het kloppend hart van Klaterklanken. Op idyllische plekjes krijgt het publiek in vijf korte concerten van tien minuten een breed scala aan klassieke muziekstijlen voorgeschoteld.  De familiewandelingen, een ingekorte variant op de concertwandelingen met een verteller als gids, zijn bij uitstek geschikt voor kinderen.

Familievoorstelling
Na een zeer succesvolle familievoorstelling vorig jaar keert het Epos Ensemble terug op
Klaterklanken. Met hun nieuwe voorstelling, gebaseerd op Boutje van de Rommelberg, het boek van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas, brengen zij een spannend avontuur vol humor en natuurlijk met heel veel muziek. Voor kinderen van vijf jaar en ouder.

Voor de allerkleinsten
Het Wonderland Collectief speelt, onder leiding van danseres Makiko Ito, een voorstelling speciaal gericht op baby’s en een voorstelling voor peuters. De musici en dansers improviseren en reageren op de geluiden en de bewegingen van het jonge publiek.

Finale
Traditiegetrouw sluiten musici en publiek samen het festival af met de Klaterklanken Symfonie, die voor deze editie is geschreven door componist Oene van Geel. In een korte workshop wordt het publiek voorafgaand klaargestoomd.

Randprogramma
Het randprogramma, dat bestaat uit pop-up concertjes, een talentenpodium, een silent disco, workshops en het slotconcert met alle musici samen, is op vertoon van een festivalbandje van een van de betaalde onderdelen gratis toegankelijk. Kijk voor de volledige programmering op de website. Hier zijn ook de tickets te koop.

Nieuwsbrief