10 juli Fietsexcursie Landgoederen

Op zondag 10 juli 2016 a.s. om 13.00 uur organiseert IJssellandschap de excursie ‘Rijkdom en Verval’ o.a. langs haar twee landhuizen. Op de fiets, want dat is een mooie manier om het landschap te beleven. En met een gids, die vertelt over het verleden en het heden van deze bijzondere plekken zo dicht bij Deventer.

Op de landgoederen van IJssellandschap is prachtig te zien hoe periodes van Rijkdom en Verval elkaar de afgelopen eeuwen hebben afgewisseld. Tijdens deze fietsexcursie gaat u sporen hiervan ontdekken via het levensverhaal van twee illustere bewoners van landgoed Nieuw Rande (Diepenveen) en Havezate de Haere (Olst). Onderweg is er een tussenstop met koffie/thee bij Huis Nieuw Rande (Hotel Gaia). De excursie eindigt op de Haere.

Start is om 13.00 uur en de duur ca. 3 uur. Startpunt: Oude Deventer Begraafplaats Deventer , Diepenveenseweg (achter het station Deventer ter hoogte van het voormalige postkantoor).

Kosten € 6,50 inclusief kop koffie/thee bij Nieuw Rande.
Aanmelden (wel verplicht) per mail via j.nieboer@ijssellandschap.nl met vermelding van naam, adresgegevens en het aantal deelnemende personen of telefonisch: 06-52338594 (fiets zelf meenemen).

Nieuwsbrief