28 sept. Sporenstruintocht Uiterwaarden Deventer

IJssellandschap organiseert in het kader van de Dag van de IJssel (28 september a.s) in haar prachtige natuurgebied De Ossenwaard langs de IJssel (net voorbij de Worp aan de overkant van de stad Deventer) samen met Jeroen Kloppenburg van www.weylingracking.nl een Sporentocht. Tijdstip: 09.30 – 12.00 uur

Jeroen is net een indiaan, geen takje, zandkorrel of pootafdruk ontsnapt aan zijn aandacht. Al struinend door de Ossenwaard wijst hij je op bijzondere en ook toegankelijke sporen. Bevers, otter, muskusrat…of zelfs de pootafdrukken van een verdwaalde flamingo; je kan het zomaar tegenkomen.

Op een heel andere manier ga je naar de natuur kijken, en zie je dingen die je eerder nooit opgevallen zijn. Daarnaast is het ‘gewoon’ enorm genieten van de prachtige IJssel en het uiterwaardengebied , het zicht op Deventer en alle kennis die de altijd enthousiaste Jeroen met je deelt.

Kosten: in het kader van Dag van De IJssel is deelname gratis!

Duur ca. 2 uur. Wel even aanmelden want er is beperkt plaats!  info@ijssellandschap.nl.

Start boven aan de dijk net voorbij de Worp/spoorbrug (richting Terwolde) t.o de zendmast aan het begin van het zwarte pad, beetje afhankelijk van de hoogte van het water op dat moment. Na aanmelden ontvang je de definitieve vertrekplaats.

Zie ook: BELEEF DE IJSSEL

Foto: Bram de Jong

Nieuwsbrief