Diepenveen Bloeit Op!

15 – 21 april. Met excursie IJssellandschap op 21 april.

Diepenveen is een prachtig dorp om te wonen. Een groen en gemoedelijk dorp met diverse faciliteiten, dichtbij Stad Deventer en omzoomd door gebieden van IJssellandschap met bossen, weides, landgoederen en natuur.

In het dorp is vanuit de Dorpsvisie 2030 een gemotiveerde werkgroep Groen & Vitaal ontstaan. Ze houden zich bezig met het beschermen met het groene karakter van het dorp, het bevorderen van de soortenrijkheid in het dorp Diepenveen. Daarnaast gaat het vooral ook over de verbinding met de bewoners, de beleving van het groen, educatie en de positieve effecten van (bewegen in) de groene omgeving.  Daarbij zoeken ze uiteraard ook de connectie met IJssellandschap. Zo wordt er door een aantal bewoners een natuurwaardenkaart opgesteld om de belangen van de bestaande natuur en de kansen voor de toekomst in te kunnen tekenen. Mooie intiatieven.

Om de bewoners dichterbij de natuur te betrekken organiseert de werkgroep Groen & Vitaal samen met betrokkenen en partners Diepenveen Bloeit Op! Van 15 tot en met 21 april is er een programma rondom het bevorderen van de biodiversiteit. Met lezingen, samen lokaal eten met pachters van IJssellandschap (Boer ‘nBuffel/Menkveld),  voorleesochtend op de scholen, aanleggen bloemenranden, etc. Ook IJssellandschap vult een onderdeel van het programma en schenkt een bijenhotel gemaakt door de vrijwilligers van IJssellandschap. Een excursie naar de Moespotleide voor de bewoners van Diepenveen staat gepland op zondag 21 april van 10.00 – 12.00 uur . Aanmelden kan nog. Zie

https://www.dorpspleindiepenveen.nl/evenement/lezing-natuurwaardenkaart-diepenveen-en-omgeving-diepenveen-bloeit-op/

Nieuwsbrief