Welkom Karin Bannink

Medewerkster secretariaat & administratie bij IJssellandschap

Wie komt er in ons kasteel werken? Die vraag stond boven de vacature voor een medewerker administratie/secretariaat bij IJssellandschap. Karin Bannink had daar wel een antwoord op, en stuurde een succesvolle sollicitatiemail. Sinds januari vervult ze de vacature-omschrijving  ‘waardevol ondersteunend teamlid’,  met verve.   Karin ontvangt je boven in het kasteel, beantwoord binnenkomende telefoontjes en mails, organiseert afspraken en doet een deel van de administratie. Ze kijkt er ook nog eens blij bij. Karin:  “ja, klopt, want het bevalt me hier heel goed”.

Na 13 jaar gewerkt te hebben bij een fysiotherapiepraktijk is ze wel gewend  aan wat leven in de brouwerij. Karin:  “dat was bij de fysio ook: wanneer je net met je hoofd in de cijfers zit gaat altijd wel de telefoon of stapt er iemand binnen. Dat maakt het juist leuk. Ik vind het interessant wat er allemaal bij IJssellandschap gebeurt en waar we ons mee bezig houden. Er zijn zoveel verschillende taken, terreinen en mensen. Ik moet er natuurlijk wel even inkomen, de werkwijze leren kennen,  maar toen ik de vacature zag was ik gelijk enthousiast”.

Al ruisen de bomen
Ze verklaart: “Ik kom hier uit de buurt, woon mijn hele leven al in Wijhe.  Ik zeg  altijd: “al ruisen de bomen, al kraakt het riet, maar Wijhe verlaten dat doenne we niet”. Nou ja, dat is niet helemaal waar, want ik heb twee hele jaren met mijn man in Raalte gewoond en we gaan samen met ons campertje uiteraard ook de provinciegrens over. Maar ik kom altijd weer terug naar Wijhe, sowieso heel Salland is gewoon hartstikke mooi. Ik ben geïnteresseerd in deze omgeving. Vroeger toen de kinderen klein waren gingen we al lekker wandelen bij de Haere, in de winter sleeën bij de bunkers. Het is dan ook echt fijn om te werken bij IJssellandschap en daarmee van betekenis te kunnen zijn voor de omgeving.

Verschuiving
Het takenpakket van Karin gaat nog wat verschuiven, omdat ze tijdelijk een aantal taken van de directiesecretariaat overneemt. Karin: ‘Verder in de tijd ga ik me vooral meer richten op de administratie. Daar zit ook mijn werkervaring. Het is nu wel fijn dat ik door de secretariële taken de organisatie en de partners persoonlijk leer kennen en een goed overzicht heb van ieders werkzaamheden” .

Leuk en aardig, dat werken in een kasteel, maar als ze er niet werkt verveelt Karin zich ook helemaal niet. Karin: “Ik pas graag op mijn kleinzoon. Dat is heerlijk. Daarnaast hou ik hou van tuinieren, de omgeving verkennen, lekker fietsen”. Karin kom je dus vast nog wel eens tegen, in het kasteel of in het IJssellandschap!

 

Nieuwsbrief