Beweeg mee met DOET

IJssellandschap en Solis hebben de handen ineen geslagen bij het Deventer Oefenprogramma Thuiswonenden:

een programma voor mensen met geheugenproblemen of dementie die thuis wonen (ook mensen met Parkinson die graag willen bewegen kunnen zich aanmelden voor de intake). DOET start weer eind maart 2020.

Bent (of kent) u 55-plus en…

• kunt u zelfstandig lopen? (eventueel met rollator of stok)
• bent u af en toe vergeetachtig of ervaart u
• geheugenproblemen?
• wilt u meer bewegen en advies over voeding?

Meld u dan direct aan voor DOET!

Wat is DOET?
DOET is een programma waarmee we mensen met geheugenproblemen of dementie worden gestimuleerd (nog) meer te bewegen en gezond te eten. Het bewegen doen we 1 x per week in de natuur van het IJssellandschap.

Voldoende bewegen en de juiste voeding zijn erg belangrijk voor uw hersenen! En heel belangrijk daarbij: onderzoek heeft aangetoond dat de natuur  een positieve invloed heeft op uw gezondheid. Bovendien is het samen bewegen (en natuurlijk ook af en toe gezamenlijk een kopje koffie drinken) ook gezellig. Deelnemers uit vorige jaren zijn erg tevreden over DOET en waarderen het programma met een dikke 8. DOET u ook mee?

Programma
De duur van het programma is een half jaar. U gaat drie keer per week bewegen. Twee keer per week in een vaste groep, onder begeleiding van een fysiotherapeut. U oefent bij een sportvereniging én in de bossen van Stichting IJssellandschap. Daarnaast oefent u één keer per week thuis met uw naaste of een vrijwilliger. Ook is er uitleg over goede voeding en het belang hiervan.

Kosten
Deelname aan DOET kost u € 15,- per maand. Dat is inclusief vervoer naar de beweeg-, wandellocaties, het beweegprogramma, maximaal 4 huisbezoeken van de fysiotherapeut/ergotherapeut en advies over voeding door een diëtist. De intakegesprekken en screening zijn vanaf januari 2020.

Aanmelden
Wilt u uzelf, uw naaste/relatie aanmelden of heeft u vragen? U kunt contact opnemen met de coördinator van DOET via telefoonnummer 06 51 57 81 06 of mail naar martine.zuiderveld@zorggroepsolis.nl.

 

 

dav

 

Nieuwsbrief