Schone IJsseloevers

Als IJssellandschap juichen we het initiatief Schone IJsseloevers in Overijssel en Gelderland van harte toe. Sluit je samen met je omgeving/wijk/vrienden/organisatie ook aan bij de community en help mee de IJssel te ontdoen van de rotzooi.  www.schoneijsseloevers.nl 

Zwerfafval in de rivieren is  namelijk de belangrijkste oorzaak van Plastic Soup in onze oceanen. Maar hoe houd je rivieren en oevers het beste vrij van afval? Hoe betrek je inwoners en hoe werk je hierin zo goed mogelijk samen?

Schone IJssel Oevers Community is een open netwerk van grote en kleine initiatieven van inwoners, scholen en verenigingen, provincies en gemeentes, natuurorganisaties zoals IVN en NMO, afvalverwerkers, Rijkswaterstaat, Waterschappen en andere organisaties die een rol willen spelen bij het voorkomen, verwijderen en verwerken van afval in en langs de IJssel.
Via een besloten online platform en via offline bijeenkomsten delen we ons nieuws, acties, campagnes en onderzoeken. Het doel:  samenwerking verbeteren en een structurele aanpak organiseren om zo onze impact te vergroten. Nu en op de langere termijn.

Nieuwsbrief