Vrijwilligers groen zaterdag

foto zaterdag

Vrijwilligers

Landschapsonderhoud

Als IJssellandschap willen we natuurlijk al onze bezittingen graag goed onderhouden. Wat betreft het bos- en natuurbeheer dienen de paden en de lanen, bosranden en verjongingsgaten wel bijgehouden te worden zodat de omgeving nog weer een stukje mooier en/of toegankelijker wordt. Omdat we als stichting niet al het ‘handwerk’ zelf kunnen doen worden we geholpen door de groenvrijwilligers (elke week op dinsdag en maandelijks op zaterdag). Het groene vrijwilligerswerk is een prima manier om meer bij je naaste omgeving betrokken te worden, deze omgeving nog beter te onderhouden en te laten zien en tevens zelf lekker buiten bezig te zijn met de mede-vrijwilligers.

Zaterdagmorgen Groene Vrijwilligers

De enthousiaste groene zaterdagmorgen groep gaat maandelijks aan de slag (m.u.v. de zomermaanden) en meestal rondom landgoed Nieuw Rande te Diepenveen. Het werk bestaat grotendeels uit het beheer in de vorm van licht handwerk wat met de handzaag of knipschaar gedaan kan worden zoals het terugdringen van overheersende en ongewenste soorten op plekken waar jong bos opgroeit, planten, onderhouden van paden en lanen.
Ook hebben we een wekelijkse dinsdaggroep (hele jaar rond). Deze fijne groep werkt op alle landgoederen van IJssellandschap.

Interesse in  (groen) vrijwilligerswerk bij IJssellandschap? Neem contact op met Jet Nieboer, coördinator vrijwilligers, via 0570-635955 of j.nieboer@ijssellandschap.nl.