24 aug muziekworkshop kinderen

Gratis workshop voor kinderen voorafgaand aan het Slotgrachtconcert!

Orkest van het Oosten en IJssellandschap bieden op zaterdag 24 augustus een super leuke workshop aan op Landgoed De Haere in Olst. Deze GRATIS workshop is aan het einde van de zomervakantie, voor kinderen van 8/12 jaar.

We gaan met veel plezier samen muziek maken met bodypercussie en soundscapes! Bij bodypercussie zijn je handen, voeten, benen, borst en stem het instrument! Het samen muziek maken door te klappen, stampen en zingen geeft een enorme kick en is ontzettend leuk! We gaan allerlei leuke muzikale oefeningen doen onder leiding van slagwerker Eric Robillard en aan het eind van de dag geven we een kort optreden.

Met workshopleider Eric Robillard
Percussionist Eric Robillard is een geweldige workshopleider met veel ervaring: “Ik heb eerst schoolmuziek gestudeerd in Groningen en daarna slagwerk in Den Haag. Vervolgens heb ik met een slagwerkgroep honderden workshops per jaar gegeven. Op vmbo’s, op basisscholen, in het speciaal onderwijs, noem maar op.” Vanaf 2005 is Eric verbonden aan slagwerkgroep Percossa! maar ondertussen is de leraar in Eric nooit helemaal verdwenen. Educatie en presenteren zijn een belangrijk onderdeel van zijn leven geworden. Naast het geven van workshops en clinics, is Eric presentator van familieconcerten en grootschalige meedoe-concerten bij het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten.

Praktische info over de workshop:
Datum: 24 augustus 2019
Doelgroep: kinderen van 8 t/m 12 jaar (geen muzikale ervaring nodig, deze workshop is voor iedereen leuk!) De workshop gaat door bij minimaal 20 deelnemers.
Doel van de workshop: Met veel plezier samen muziek maken met bodypercussie en soundscapes, zodat we een kort optreden kunnen geven!
Kosten: de workshop en presentatie is gratis, begeleiders/bezoekers betalen de reguliere prijs voor het slotgrachtconcert.
Locatie: Landgoed de Haere, Haereweg 4, 8121 PJ Olst
Aanmelden workshop: https://nl.surveymonkey.com/r/2Q7TWP2
Meer info en concertkaartjes: https://ijssellandschap.nl/slotgrachtconcert
Contactpersoon: Monique Wijnker (educatiemedewerker Orkest van het Oosten) mwijnker@ovho.nl

Planning zaterdag 24 augustus 2019:
16.00-18.00 uur workshop (incl. pauzes met limonade en iets lekkers)
18.00 uur presentatie (dit kan nog eventueel worden veranderd qua locatie)
18.30-20.30 uur thuis eten of picknicken bij de Haere (en mogelijkheid om de IJssellinie te bezoeken)
20.30-22.00 uur concert op de Haere

(minimum deelname 20 kinderen)

Nieuwsbrief