Doe mee! 16 september Deventer Afval-loop: Verzamel je fit

Samen met Het Groenbedrijf, Circulus en Sportbedrijf Deventer organiseren we de de Afvalloop: Verzamel je Fit! Op zaterdag 16 september kun je bijdragen aan een schoon (buitengebied van) Deventer door al joggend, hardlopend of wandelend zwerfafval te rapen. Van 10.00 tot 14.00 uur is er een mooi programma samengesteld en kun je deelnemen aan routes van 4, 8, 12 of 16 km die zeker ook door het IJssellandschap gaan. De start is bij stadsstrand Meadows waar je na-afloop getrakteerd wordt op een lunch. Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden via afvalloop@hetgroenbedrijf.nl

In Deventer, en dus ook in het IJssellandschap hebben we regelmatig te maken met (zwerf)afval. Van hele bankstellen in het bos, tot ‘recreatief’ afval in de uiterwaarden, en alles daar tussenin. De Afval-loop, verzamel je fit is gebaseerd op de sport ‘ploggen’ /Plogga. Ploggen komt uit Zweden en is afgeleid van de woorden ‘plocka upp’ (ophalen) en Jogga (joggen). Terwijl je actief bezig bent zorg je gelijk voor een schonere omgeving. De wandel-/jog-/renbewegingen worden namelijk afgewisseld met bukken om zwerfafval op te rapen. Op 16 september zijn er eventueel ook grijpers en handschoenen beschikbaar. Natuurlijk krijg je ook een zakje mee om het zwerfafval in te verzamelen. Onderweg worden er veel extra afvalbakken geplaatst. Uiteraard hoef je niet met huisraad op je rug door het landschap te rennen;  mocht je op grootafval stuiten dan kan je daar een melding van maken zodat medewerkers van Circulus/Groenbedrijf het direct kunnen ophalen.

De datum 16 september is niet toevallig gekozen, het is dan namelijk World Cleanup day! Overal ter wereld worden grotere en kleinere acties opgezet om de strijd aan te gaan tegen zwerfafval.

Doe je mee? Leuk!

Meld je aan via afvalloop@hetgroenbedrijf.nl of afvalloop@circulus.nl
na je aanmelding ontvang je meer informatie over de routes en het programma.

 

Nieuwsbrief