St. Burgerweeshuis en Kinderhuis actief op zoek naar gezinnen die extraatje kunnen gebruiken

In 1560 werd in Deventer het eerste weeshuis opgericht. In 1930 is het weeshuis gesloten maar nog altijd ondersteunt Stichting Burgerweeshuis en Kinderhuis (BWK) (half)wezen en kinderen uit een-oudergezinnen onder de inkomensgrens.

BWK heeft in de tijd grond en gebouwen vergaard. De huidige ca. 500 ha aan landbouwgrond en natuur met een aantal panden,  wordt door IJssellandschap beheert. Met een gedeelte van de opbrengst uit pacht en huur ondersteunt de stichting momenteel 280 Deventer gezinnen met een financieel extraatje en een feestelijk kerstpakket.

Het kantoor van BWK is naast het bekende poppodium Burgerweeshuis. José Mekenkamp is medewerkster van BWK en voert daar het intakegesprek met de ouders/verzorgers. José: “vaak schrijnende verhalen, van mensen die hun uiterste best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Het is dan fijn dat we ze met een bijdrage een extraatje voor de kinderen kunnen bieden”.

Terwijl het voor veel mensen steeds moeilijker wordt om rond te komen en je daardoor zou verwachten dat er juist veel aanvragen zijn, is BWK nu toch actief op zoek naar gezinnen/kinderen die de extra hulp kunnen gebruiken.

De Stentor schreef er een uitgebreid artikel over zie:

Stentor: ‘Steeds minder gezinnen weten ons te vinden’

Voor meer informatie zie website van het BWK  www.bwkdeventer.nl

Foto José Mekenkamp: @ronaldhissink/de Stentor

 

Nieuwsbrief