Verborgen buitenhuisjes bij IJssellandschap

Op een mooie plek bij IJssellandschap is het eerste verborgen buitenhuisje, oftewel in het Engels: Hidden Cabana, verrezen. Duurzaam gebouwd, met oog voor de omgeving en volledig zelfvoorzienend. Het huisje is niet alleen een plek voor recreatieve overnachtingen in verbinding met de natuur, maar is ook de start van een samenwerking tussen IJssellandschap, de boer en de initiatiefnemers.

opladen in de natuur
Hidden Cabana is het initiatief van Niels Kaput en Rogier Bouman, twee vrienden met liefde voor natuur en een geloof in de rustgevende en helende werking van een groene omgeving. Niels: “de natuur is heel waardevol voor lichaam en geest, dat ervaren we zelf ook sterk. Je kunt je er opladen, je voelt je vrijer en rustiger.  Het leek ons prachtig om langer in de natuur die vrijheid en verbinding te ervaren, in een huisje met weinig impact op de omgeving waar de gasten zich kunnen verwonderen en laten inspireren. We zijn samen gaan brainstormen met als uitkomst de Hidden Cabana’s. Het idee was er, de uitvoering van de huisjes kreeg vorm en natuurlijk was een mooie landschappelijk locatie een must. Zo kwamen we bij IJssellandschap uit”.

win-win
Judith Snepvangers, algemeen directeur: “de vraag om ruimte in het gebied van IJssellandschap krijgen we vaker, maar we willen niet zomaar in de natuur huisjes plaatsen. Wat aansprak tijdens de kennismaking met Rogier en Niels was dat ze openstonden voor een samenwerking met onze pachters met een win-win situatie voor zowel de pachter/grondeigenaar als de initiatiefnemers. De eerste ‘cabana’ is nu als pilot geplaatst aan de rand van een kruidenrijk grasland bij een van onze boeren, beschut tegen de bosrand aan. Deze boer is al bekend met recreatie want hij is contactpersoon van een van onze natuurcampings en houdt nu ook een oogje in het zeil bij het huisje. Na een proefperiode gaan we evalueren onder andere met de vraag of het voor meer boeren aantrekkelijk is als bij-verdienmodel”.

van alle gemakken voorzien
De huisjes in het IJssellandschap (de tweede volgt komend voorjaar), zijn de eerste onder de noemer Hidden Cabana. Ze zijn lokaal geproduceerd en volledig off-grid door het gebruik van zonnepanelen, een watertank en gefilterd regenwater. Niels lachend: “Dat klinkt nogal Spartaans, maar ze zijn echt van alle gemakken voorzien, met circulaire matrassen van Auping, fijn en duurzaam bed-badlinnen van Vandyk en een goede keuken. We hebben de eerste proefslapers al gehad en die zijn laaiend enthousiast. We durven groot te dromen, de bedoeling is dat de Cabana’s op meerdere natuurrijke plekken in Nederland ‘verborgen’ gaan worden en onze gasten de verbinding met de natuur blijvend aangaan.”

Nieuwsgierig? Voor meer informatie: www.hiddencabana.com.

 

Nieuwsbrief