Daventria deelt lief en leed in het IJssellandschap

In het Kolkbos in Diepenveen (landgoed Veldhuizen-Kranenkamp) is woensdagochtend 1 november het ‘lief en leed bankje’ onthuld. Dit bankje is geplaatst dankzij het initiatief van een 5-tal dames uit de Recreatie bosgroep van Atletiekvereniging Daventria 1906. Het bankje is het start- en vertrekpunt van de loop- en wandelgroep. Op dit bankje in het IJssellandschap kunnen de sportievelingen voortaan de zelf meegebrachte koffie of thee drinken en de tijd nemen om met elkaar lief en leed te delen.

Jelly Canrinus en Ankie Dijkslag, 2 van de 5 initiatiefnemers,  stapten een tijdje terug het kantoor van IJssellandschap binnen. Of het misschien mogelijk was een lief en leed bankje te plaatsen in het Kolkbos? Oh ja, ze wilden het ook wel sponsoren omdat ze altijd gebruik kunnen maken van het bos. Nu plaatsen we niet zomaar bankjes in het IJssellandschap maar met deze reden dit bankje op deze plek, daar konden we alleen maar enthousiast op reageren. Jet Nieboer van IJssellandschap:  ‘het is mooi om te zien hoe Daventria gebruik maakt van het bos. Als je er wandelt  zie je regelmatig wel ergens sporters van de club voorbij rennen of oefeningen doen. Dat is precies wat we toejuichen, de natuur als plek om met elkaar in beweging te zijn”.

De initiatiefnemers organiseerden afgelopen zomer een sponsorloop en kregen een bijdrage van hun bestuur en WIJDeventer.  IJssellandschap legde nog wat bij en zorgt voor het lange termijn onderhoud.  De onthulling vond plaats met een grote groep sportieve aanwezigen, wekelijks met elkaar in het bos wandelen of rennen en daarbij door de jaren heen lief en leed met elkaar delen. Anton Scholte, voorzitter van de Recreatie Atletiek Commissie,  is trots op zijn club en verwoorde dat mooi in zijn speech: ‘dit bankje laat ook weer zien hoe saamhorig we zijn en met elkaar in staat om dit soort initiatieven te kunnen organiseren’.

Het bankje is geplaatst tegenover begraafplaats Tjoenerhof in Diepenveen.  Het is dan wel het Daventria lief en leed bankje, maar natuurlijk zijn ook andere bezoekers van het bos welkom hier gebruik van te maken.

Bij alle bosgroepen staan sportieve inspanning en saamhorigheid hoog in het vaandel. Meedoen? Check dan de website van de Deventerse atletiekvereniging of kom woensdagochtend rond 9:45 uur naar het bankje in het bos en ontmoet de boslopers.

2023 november JN

Nieuwsbrief