IVN wandeling Kranenkamp (Diepenveen)

Wandeling over bos- en natuurbeheer op landgoed de Kranenkamp
De Kranenkamp en de Moespotleide in Diepenveen vormen een mooi gebied van stichting IJssellandschap waar de natuur zich van verschillende kanten laat zien. Maar wat komt er allemaal kijken bij het beheer en welke keuzes moet IJssellandschap daarbij maken? Daar kun je nu al wandelend meer over te weten komen dankzij een digitale IVN-gids: de app IVN Routes. Met de route op je smartphone wandel je door het gebied en krijg je onderweg informatie over het bos- en natuurbeheer van IJssellandschap.

Een nieuwe route in de IVN Routes-app
IVN-afdeling Deventer heeft in samenwerking met IJssellandschap een route ontwikkeld, waarin het bos- en natuurbeheer van IJssellandschap centraal staat. Op de Kranenkamp wandel je door verschillende soorten bos en natuur, ieder met hun eigen vorm van beheer. Je ontdekt zo wat er nodig is om de toekomst van een oud park, een recreatiebos en nieuwe natuur veilig te stellen. De wandeling start en eindigt bij NuNu aan de Raalterweg in Schalkhaar. Je wandelt door het 19e-eeuwse parkbos en via het recreatiebos langs de kant van de Soestwetering naar de Moespotleide, waar IJssellandschap in 2008 samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta 30 ha nieuwe natuur heeft gecreëerd. Ook een stukje voormalig productiebos dat aan de letterzetterkever ten prooi is gevallen, komt aan bod.
Wil je meer weten over het beheer van het parkbos en oude lanen, natuurlijke bosverjonging, het dode bomenbeleid en de instandhouding van moerasvegetatie en andere beheervraagstukken? Dan is deze nieuwe wandeling een aanrader.

Niet eerder gewandeld met IVN Routes op je mobiele telefoon?
Installeer via Google Play of de App Store de gratis app IVN Routes, tik vervolgens bij ‘zoeken’ Deventer in en je krijgt een lijst routes in de omgeving van Deventer, waaronder die over De Kranenkamp. Download de route en ga aan de wandel. IVN Routes biedt wandel- en fietsroutes door het hele land. Het zijn er inmiddels meer dan 400.

Voor specifiek de Kranenkamp route: 

Met dank aan Peter Jan Schellens en Wanda de Winter voor het met zorg samenstellen van deze nieuwe route.
Foto:@bramdejong

Nieuwsbrief