Onderscheiding Lidy Klein Holkenborg

Lidy Klein Holkenborg, voorzitter van de Raad van Advies IJssellandschap is op 26 april 2019 door de burgemeester van Voorst benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zij werd voor vele (vrijwilligers) werkzaamheden geroemd waaronder haar inzet voor het behoud van de Dorpskerk Wilp. Onder haar voorzitterschap zijn er bij de kerk onder andere belangrijke renovaties en verbeteringen uitgevoerd. Ook als huidig bestuurslid van de Vereniging Jonge Meesters Wilp en voorheen bestuursvoorzitter van de Raad van Toezicht van het Kunstencentrum de Leeuwenkuil in Deventer /Voorst en toezichthouder bij het RISO Deventer (Radiotherapeutisch Instituut Stedendriehoek en Omgeving)   wordt ze geroemd om haar kennis en kunde.  Daarnaast maakte ze 23 jaar uitstapjes met cliënten van zorginstelling Zozijn en was zij daar mentor van een haar dierbare bewoner.

We zijn blij met Lidy als voorzitter. Ze is zeer betrokken bij IJssellandschap en voedt ons met goede adviezen. Daarnaast is ze ook ‘gewoon’ een hele fijne persoonlijkheid. We feliciteren Lidy van harte met haar koninklijke onderscheiding.

Nieuwsbrief