Samen wilgen knotten in het IJssellandschap

Heerlijk samen buiten aan de slag en je inzetten voor de natuur in je omgeving. Dat is de landelijke Natuurwerkdag. Alleen al in Overijssel hebben 1450 mensen hun handen uit de mouwen gestoken voor het landschap.  Een groep van 50 (!) vrijwilligers heeft in het IJssellandschap wilgen geknot op de Bolwerksweide.   Gedeputeerde Landbouw en Natuur van Overijssel Maurits von Martels, directeur Landschap Overijssel Michael Sijbom en directeur Judith Snepvangers van IJssellandschap hielpen mee.

De Bolwerksweide is een prachtige plek op de grens van Gelderland en Overijssel aan de oude IJssel, bij het akkerbouwbedrijf van de familie Veenink. Een oud landschap met dijken, knotbomen, heggen en hagen en zicht op de Lebuinus. Hier is de verbinding van stad en het buitengebied van Deventer in het landschap zichtbaar.

Ook de scouts van Scouting Steyn uit Diepenveen hielpen met een grote groep om takken uit de knot te knippen en te zagen. Toppers! Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en met dank aan de familie Veenink voor de gastvrijheid. 

Nieuwsbrief