Stentor zorgt voor misverstand: Uiterwaarden bij Keizersrande Boer ‘n buffel wél geopend

‘Per direct hek om uiterwaarden in Deventer’, kopte De Stentor recent in grote chocoladeletters. Het bericht werd door de krant o.a. via social media verspreid met een foto van een nieuw geplaatste afrastering erop. Dit zorgde voor een misverstand. Wie een digitaal abonnement heeft en verder kon lezen,  ontdekte dat de soep niet zo heet gegeten werd als opgediend: De afsluiting betreft slechts het beperkte gedeelte voorbij de waterzuivering aan de Rembrandtkade tussen de IJssel en de woonboerderij die langs de Hoevelmansweg staat (*zie kaartje).  Dit stukje was geen doorgaand wandelpad maar officieel een korte struinronde welke sowieso jaarlijks vanwege het broedseizoen afgesloten was van 15 maart t/m 15 juli.

De koppen van De Stentor worden kennelijk goed gelezen, we merken dat er hierdoor een misverstand is ontstaan. Er is namelijk geen hek om de uiterwaarden gezet.  Sterker nog:  de IJssellandschap-uiterwaarden bij Deventer zijn bijna nog net zo toegankelijk als voor het persbericht! Bijna, want ja,  dat klopt wél: met uitzondering van dat relatief kleine stukje, in wat wij noemen, de lage uiterwaarden. Bovendien is tot waar het raster is geplaatst juist een nieuwe recreatiezone ingericht mét hondenlosloopzone.

Kom net als altijd lekker wandelen in de uiterwaarden van Keizersrande Boer ’n Buffel! Alle wandelpaden, tussen de waterzuivering aan de Rembrandtkade bij Deventer tot aan de IJsseldijk ter hoogte van Diepenveen, zijn gewoon geopend voor wandelaars!

Overigens zijn ál onze landgoederen opengesteld en voorzien van wandelpaden/ruiterroutes en fiets- en mountainbikepaden. Wél met de openstellingsvoorwaarden die je op onze borden kunt lezen, zoals bijv. geen troep achterlaten en honden aan de lijn!

Dus: van harte welkom in de uiterwaarden van Keizersrande Boer ’n Buffel!
zie ook: www.boernbuffel.nl

Zie voor al onze wandelroutes : HAZEPADWANDELROUTES 

Onze eigen persberichten over de afsluiting en het werk in uitvoering vind je hier:

Werk in uitvoering: Keizersrande Boer ’n Buffel – IJssellandschap

Beperkt gedeelte lage uiterwaarden Keizersrande permanent afgesloten – IJssellandschap

 

Nieuwsbrief