Unieke kans: Ondernemer gezocht voor Molenweg 3 in Olst

Boerderij De Zoogenbrink, aan de Molenweg in Olst staat te koop. Voor deze prachtige boerderij midden in het hart van Landgoed ’t Nijendal in Olst,  zijn wij op zoek naar een ondernemer met liefde voor het landschap en circulair ondernemerschap. 

IJssellandschap vindt het belangrijk dat deze karakteristieke plek een passende invulling krijgt. Met een open, toegankelijk erf als centraal punt van de beleving van het landgoed. In contact met de omgeving én de biologische boer die op een natuurrijke manier een groot deel van het landgoed onderhoudt en er boert.

We zijn voor De Zoogenbrink daarom specifiek op zoek naar een ondernemer die duurzaamheid en circulariteit als uitgangspunt heeft. Bedrijvigheid met wonen,  op innovatieve wijze, bijvoorbeeld met gebruikmaking van natuurlijke grondstoffen, en in ieder geval passend bij de waarden van het landgoed.

De boerderij is op erfpacht te koop. De voorwaarden worden geborgd in de erfpachtconstructie. De verkoopprocedure loopt via BUITENWONEN, ook met vragen kun je daar terecht. Kandidaten worden voor de bezichtiging al gevraagd om kort een plan op papier aan te leveren. Daarna is er tijd om de plannen voor de plek verder uit te werken en het ondernemerschap toe te lichten. De gunning door IJssellandschap is uiteindelijk op basis van een balans tussen ideaal en zakelijkheid.

Landgoed ’t Nijendal is 206 ha groot en eigendom van IJssellandschap. We hebben dit landgoed eind 2021 kunnen verwerven van Staatsbosbeheer als onderdeel van een unieke Overijsselse natuurruil. De natuurwaarden zijn hier hoog met meerdere natuurlijke gebieden met unieke flora en fauna.

 

Nieuwsbrief