Zonneweide Overkamp feestelijk geopend

Bij Erve Overkamp (voorheen bekend als Steenbrugge), aan de Diepenveenseweg in Olst ligt de door IJssellandschap in eigen beheer ontwikkelde Zonneweide Overkamp. In het najaar van 2021 is gestart met de aanleg en zomer 2022 is de eerste groene stroom geleverd aan het netwerk.

Vrijdag 14 oktober is dit zonnepark door IJssellandschap feestelijk geopend in aanwezigheid van omwonenden en betrokkenen, bestuur en deelnemers van energie coöperatie Goed Veur Mekare en de gemeente Olst-Wijhe. Samen werd er een haag aangeplant. Leverancier B&W Energy B.V. onthulde een insectenhotel.

Zonneweide Overkamp beslaat 2ha, gelegen aan het spoor en is landschappelijk ingepast. De zonne-energie die hier wordt opgewekt levert 90% van het totaalverbruik aan gas en elektra van onze organisatie, inclusief het gebruik van al onze ondernemers/agrariërs en huurders in de gebouwen van IJssellandschap. De opbrengst uit de exploitatie wordt volledig  ingezet voor onze algemene doelstelling: het onderhoud van de gebouwen, het landschap en de natuur.

De Zonneweide biedt daarnaast ook nog ruimte voor betrokken lokale bewoners die via de Coöperatie Goed Veur Mekare, hebben aangegeven te willen investeren in de uitbreiding van de Zonneweide Overkamp. Zij gaan hiermee een bijdrage leveren aan de energietransitie en het vergroenen van het energieverbruik van hun huishouden.

Zie voor meer achtergrond ook ons artikel

https://ijssellandschap.nl/ons-nieuws/ijssellandschap-investeert-in-duurzame-zonne-energie/

 

Nieuwsbrief